Boek
Nederlands

De nachtmerrie

Dean Koontz (auteur)
+1
De nachtmerrie
×
De nachtmerrie De nachtmerrie

De nachtmerrie

Genre:
Een barkeeper wordt door een onbekende gedwongen om toekomstige slachtoffers van een moord te kiezen, waarbij het lijkt of hij zelf de dader is.
Titel
De nachtmerrie / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Velocity
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2005
332 p.
ISBN
90-245-5690-2

Besprekingen

Billy Wiles is een barkeeper in het dorpje Vineyard Hills. De vaste klanten kletsen er graag over mensen die zijn vermoord door tuinkabouters, ontvoeringen door buitenaardse wezens en andere tijdverdrijvende, ongeloofwaardige maar onderhoudende onderwerpen.

Billy houdt van zijn job, maar niet zo veel dat hij ook nog na zijn werk blijft plakken. Lanny Olson is, net als zijn vader en eigenlijk tegen zijn zin, sheriff geworden. Lanny en Billy kunnen goed met elkaar overweg en slaan dan ook zo nu en dan een onderhoudend babbeltje. Die gesprekken zijn voor Billy de enige afwisseling tussen zijn werk en de bezoekjes aan zijn in het ziekenhuis verblijvende vrouw door. Die ligt reeds drie jaar en tien maanden in coma. Op een dag vindt Billy een stukje papier onder zijn ruitenwisser met een dreigende boodschap: "Als je niet met dit briefje naar de politie gaat en zorgt dat ze de zaak serieus nemen, zal ik een aantrekkelijke blonde onderwijzeres ergens in Napa County vermoorden. Als je w…Lees verder
Billy Wiles werkt in een café en leidt een rustig leven totdat hij onder de ruitenwisser van zijn auto een briefje vindt. Binnen zes uur moet hij kiezen wie het slachtoffer zal worden van moord: een aantrekkelijke blonde onderwijzeres of een oudere vrouw die veel liefdadigheidswerk doet. Billy neemt zijn vriend en politieman Lanny Olsen in vertrouwen. Lanny denkt dat het een geintje is. Maar al spoedig blijkt dat het de moordenaar wel degelijk menens is, de onderwijzeres wordt vermoord. Een tweede boodschap volgt: moord op een ongetrouwde man of op de moeder van twee kinderen. Met zijn keuze spreekt Billy onwetend het doodvonnis over de ongetrouwde Lanny uit. Hij wordt tot meer vreselijke beslissingen gedwongen, bovendien ontdekt hij dat zijn belager belastende informatie over zijn verleden heeft en op de hoogte is van zijn comateuze verloofde. Billy besluit het heft in handen te nemen. Spannende thriller met citaten uit het werk van T.S. Eliot, een aantal bijzondere karakters en een …Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia