Boek
Nederlands
Een zwart jongetje (9) met een groot muzikaal talent komt bij toeval in aanraking met criminelen en raakt zwaar gewond bij een aanslag.
Titel
De stad / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Vertaler
Jan Mellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The city
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
397 p.
ISBN
9789024566891 (paperback)

Besprekingen

Het verhaal van Jonah Kirk begint als hij negen jaar is, als hij vanwege het vertrek van zijn vader en het werk van zijn moeder vaak alleen is en leeft in fantasieën en contact heeft met buren die in hetzelfde woonblok wonen. Hij blijkt een aangeboren talent voor muziek te hebben. Op mysterieuze manier komt er een piano in het wijkgebouw zodat hij kan oefenen. Hij komt vreemde zaken op het spoor, iets wat uiteindelijk een gevaarlijk samenzwering blijkt te zijn. Terwijl hij anderen het leven redt, raakt hij zwaargewond en is blijvend verlamd aan zijn benen. Maar ook een laatste aanslag van het kwaad wordt afgeslagen. Hoewel de lezer zich afvraagt waar dit over gaat en een plot lang niet te ontdekken is, blijft hij ook geboeid door de wijze van vertellen met een enorm aantal schijnbaar niet ter zake doende details ingebed in de muziek van de jaren zestig. Zoals te verwachten bij Koontz ontbreken bovennatuurlijke zaken niet maar ze spelen hier een ondergeschikte rol. De hoofdpersonen zij…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia