Boek
Nederlands

Gegrepen

Dean Koontz (auteur)
Als er een enorme natuurramp plaatsvindt waarbij bijna de hele wereldbevolking omkomt, proberen een Amerikaanse man en vrouw een groep kinderen te redden.
Titel
Gegrepen / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The taking
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2005
350 p.
ISBN
90-245-4809-8

Besprekingen

Gegrepen is Koontz' versie van het einde-van-de-wereldthema dat regelmatig opduikt in horror, fantasy en sciencefiction.

In tegenstelling tot zijn pessimistische voorgangers blijft er bij Koontz echter steeds een sprankeltje hoop, namelijk de liefde van het jonge koppel Molly en Neil Sloan. In Zuid-Californië is september doorgaans een droge maand. Dit jaar blijven de stortregens echter duren en de ononderbroken zware regenval bevat wellicht een zeldzaam mineraal want de regen geeft een zilverachtige fosforescentie af. Voor het avond is vallen zowel de radio als de televisie uit, gevolgd door internet en elke vorm van telefoonverkeer. Alle plantaardig leven wordt in een mum van tijd overwoekerd door een viezig ruikende schimmelsoort en door de extreme weerstoestand sterven veel mensen. Molly en Neil verlaten hun woning om zich naar het stadje Black Lake te begeven. In café 'Tail Of The Wolf' is het merendeel van de dorpelingen samengekomen. De monotonie en de verplettere…Lees verder
Er breekt een geweldige, onnatuurlijke ramp uit die de hele aarde treft. Een enorme regen, die licht lijkt te geven, veroorzaakt overstromingen en aardverschuivingen. Alle energie valt uit en er gebeuren de vreemdste dingen; er heerst complete chaos. Als het jonge echtpaar Molly en Neil Sloan op de vlucht gaat uit hun huis in Zuid-Californië, zien ze vreemde wezens en gigantische dierlijke begroeiingen. Mensen stijgen ten hemel op door alles heen, waarbij sommigen lachen en anderen in doodsangst schreeuwen. Er zweeft een kolossaal, organisch luchtschip aan de donkere hemel. Molly en Neil nemen de zorg op zich van een stel wees geworden kinderen en krijgen de indruk dat deze gespaard worden terwijl miljoenen volwassenen de dood vinden. En dan, opeens, is het over; de zon schijnt, en een groep volwassenen gaat proberen orde op zaken te stellen. De vraag is: wat of wie was de oorzaak van dit alles? Een boek voor de liefhebber, ongewoon, maar - ondanks de vele bovennatuurlijke gebeurtenis…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia