Boek
Nederlands

Geheugenfout

Dean Koontz (auteur)
Vier gewone mensen uit Californie͏̈ ontdekken dat zij door een psychopatische psychiater zijn gehersenspoeld tot moordenaars.
Extra onderwerp
Psychologische literatuur
Titel
Geheugenfout / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
False memory
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2002
670 p.
ISBN
90-245-4194-8

Besprekingen

Uitzonderlijk griezelige 'psychopathische' thriller door de productieve Amerikaanse bestseller-auteur. Een jonge vrouw in hedendaags Californië vergezelt regelmatig haar aan pleinvrees lijdende vriendin naar de psychiater en ontwikkelt een zelfhaatpsychose. Ook haar man en haar zwager raken gestoord. Na 200 blz. blijkt dat ze slachtoffer zijn van geraffineerde hersenspoeling door de zwaar gestoorde psychiater. De titel verwijst naar de schandalen rond door 'genezers' aangeprate valse incestherinneringen. Dr. Mark Ahriman gaat nog veel verder en sommige lezers zullen niet kunnen, willen of durven meeleven met de ingenieuze, suggestief beschreven verzinsels. De 670 blz. zijn veel, maar niet te veel, en de opdeling in 76 hoofdstukken bevordert de verteerbaarheid. Vleugjes humor en het portret van een gelukkig huwelijk zijn welkome, voor de overlevenden lichtere toetsen. Tamelijk volle bladspiegel, kleine druk; nog een happy end ook.

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia