Boek
Nederlands

Het motel

Dean Koontz (auteur), Jan Mellema (vertaler)
Een twintiger die dode mensen op weg naar het hiernamaals kan zien, ontmoet enkele mensen die regelmatig worden bezeten door de kwade geest van een man.
Titel
Het motel
Auteur
Dean Koontz
Vertaler
Jan Mellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Odd interlude
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
223 p.
ISBN
9789024559589 (paperback)

Besprekingen

Odd Thomas is een twintiger met de speciale eigenschap dode mensen te zien (letterlijk) die op weg zijn naar het hiernamaals. Hij belandt toevallig in een motel en ontmoet enkele leden van de familie Harmony die op een onvoorspelbare manier en op ongeregelde tijdstippen bezeten worden door de kwade geest van een man die betrokken raakte in een geheime medisch experiment van het leger. De enige die nog een beetje normaal is is Jolie, een 12-jarig meisje dat een plek gevonden heeft waar ze zich kan afsluiten van het kwade. Samen met haar probeert Odd de familie te bevrijden. De Amerikaanse bestsellerauteur van meer dan zestig in het Nederlands vertaalde thrillers, is de onbetwistbare meester in het vermengen van thriller en horror. Hij voegt er een scheut humor aan toe waardoor de cocktail nog beter smaakt. Dit dunne boekje komt, in tegenstelling tot we van hem gewoon zijn, wat traag op gang maar is voor de rest door zijn beknoptheid (weinig personages, een locatie) een meesterwerkje. D…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia