Boek
Engels

Odd hours

Dean Koontz (auteur)
In de reeks:
Een man met voorspellende gaven komt terecht in een gevaarlijk avontuur met mensen die bommen leggen.
Titel
Odd hours
Auteur
Dean Koontz
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins, 2008
352 p.
ISBN
9780007267545

Besprekingen

Odd Thomas begrijpt zelf nog niet waarom hij in Californië is terechtgekomen waar hij werkt als oppasser en kok voor een oude, excentrieke ex-acteur die paranoïde trekjes vertoont. Odd ontmoet de raadselachtige Annamaria en slaat met haar op de vlucht. Voor wie of waarom weet hij ook nog niet. Door zijn zesde zintuig -hij heeft voorspellende dromen en heeft contact met de zielen van sommige doden- lijkt hij de enige die de krachtmeting kan aangaan met het Kwade dat zich al snel manifesteert in de vorm van bommenmakers. Odd belandt in de meest hachelijke situaties maar raakt er altijd weer uit, soms door zijn verbale spitsvondigheden maar ook eens met de hulp van de ziel van Frank Sinatra. De plot mag dan wel dunnetjes zijn en volstrekt ongeloofwaardig, toch is het beklijvend door de sterke personages. Vierde afzonderlijk te lezen verhaal rond Odd Thomas van de tophorrorauteur die altijd weer origineel uit de hoek komt. De eerdere delen waren 'Odd Thomas', 'Forever Odd' en 'Brother Odd'.*

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia