Boek
Nederlands

Het verleden spreekt

Dennis Lehane (auteur), Hugo Kuipers (vertaler)
Titel
Het verleden spreekt
Auteur
Dennis Lehane
Vertaler
Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Moonlight mile
Editie
2
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2010
317 p.
Aantekening
Vervolg op: Gone baby gone, of op: Over mijn lijk
ISBN
9789044328004 (paperback)

Besprekingen

Privédetective Patrick Kenzie spoorde twaalf jaar geleden de 4-jarige Amanda McCready op en bracht haar terug naar haar moeder, mislukt als ouder, maar ja, zo was de wet. Nu is Amanda weer verdwenen, net als een vriendin van haar. Kenzie en zijn partner en echtgenote Angela Gennaro maken opnieuw jacht op haar. Het blijkt een totaal ander geval te zijn. Ze kruisen de degens met de Russische maffia en leggen een groots opgezette handel in adoptiekinderen en valse identiteiten bloot. Ook wordt nu hun eigen gezin met 4-jarig dochtertje bedreigd. De zevende roman met Patrick Kenzie en Angela Gennaro in de hoofdrol: een succesvolle serie die zich in en rond Boston afspeelt. Deze aflevering vormt weer een prettige hernieuwde kennismaking met het duo. Sterke hoofdpersonen met de nodige relationele problemen en een knap opgezette intrige. Aardig is dat de schrijver de nodige humor in zijn verhalen stopt, waarbij vooral de slechteriken heel erg slecht zijn, maar ook iets bizars hebben. Paperbac…Lees verder

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia