Twee mannen, die op een eilandje voor de kust van de Verenigde Staten een ontsnapte gevaarlijke psychiatrisch patie͏̈nte proberen terug te vinden, ontdekken dat er in de inrichting veel is dat het daglicht niet kan verdragen.
Titel
Shutter Island
Auteur
Dennis Lehane
Vertaler
Hugo Kuipers Nienke Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shutter Island
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2009 | Andere uitgaven
315 p.
ISBN
9789044325362

Besprekingen

US Marshal Teddy Daniels en zijn partner Chuck Aule, reizen in 1954 af naar Shutter Island, een eilandje voor de kust van Massachusetts dat een inrichting voor psychopathische misdadigers huisvest. Daar is een gevaarlijke patiënte, Rachel Solando, uit een gesloten kamer en van het eiland verdwenen. Het personeel werkt niet erg mee bij het onderzoek en Daniels en Aule krijgen het vermoeden dat er vreemde experimenten in de inrichting plaatsvinden. Zij vinden cryptisch gecodeerde aanwijzingen op het eiland die hen verder helpen, maar de sfeer wordt steeds dreigender. Zullen Daniels en zijn partner nog wel van het eiland af kunnen komen en is het opsporen van Rachel Solando Daniels' enige doel? Meervoudig gelaagde en heel mooi gecomponeerde, beklemmende psychologische thriller, waarin spanning en plot knap worden opgebouwd en ook veel aandacht is voor de zielenroerselen van hoofdpersoon Daniels. Lehane schreef een aantal uitstekende en sfeervolle thrillers over het duo Kenzie en Gennaro,…Lees verder

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia