Een studente Criminalistiek trekt voor haar scriptie naar een luxueus skioord waar meer dan honderd jaar geleden acht mijnwerkers door een grizzlybeer werden opgepeuzeld.
Titel
Wit vuur
Auteur
Douglas Preston Lincoln Child
Vertaler
Marjolein van Velzen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
White fire
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2015
717 p. ; 12 cm
ISBN
9789049804176 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Corrie Swanson, studente Criminalistiek, trekt voor haar scriptie naar een luxueus skioord waar meer dan honderd jaar geleden acht mijnwerkers door een grizzlybeer werden opgepeuzeld. Ter plaatse wordt ze tegengewerkt door de lokale magnaten die de begraafplaats hebben verplaatst om ruimte vrij te maken voor een nog luxueuzer resort, maar ze wordt op de achtergrond gesteund door FBI-agent Pendergast. Corrie neemt het ondanks alle bedreigingen op tegen het plaatselijke grote geld maar belandt in levensbedreigende situaties. Een verloren gewaand Sherlock Holmesverhaal speelt een essentiële rol in de super spannende ontknoping. Het topduo Preston & Child heeft een topthriller afgeleverd. Alles zit er in: een aantrekkelijke hoofdfiguur, een mysterieuze weldoener en achtergrondfiguur en een origineel Conan Doyleverhaal. De twee verhalen in dit boek zijn zo fascinerend dat je soms niet meer weet in welk verhaal je zit. Puur leesplezier en topspanning. Kleine druk.

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks

Suggesties