Boek
Nederlands

Achter het licht

Elizabeth George (auteur), Fanneke Cnossen (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Becca (16) is erin geslaagd een nieuw leven op te bouwen op het eiland Whidbey. Maar haar geheim dreigt onthuld te worden als een fanatieke journaliste erin slaagt om haar op te sporen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Achter het licht
Auteur
Elizabeth George 1949-
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The edge of the light
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2016
311 p.
ISBN
9789022999837 (paperback)

Besprekingen

Becca (16) is erin geslaagd een nieuw leven op te bouwen op het eiland Whidbey. De relatie met haar vriend Derric is stabiel, zij helpt mee met de verzorging van Seths grootvader die een beroerte heeft gehad en staat klaar voor haar vrienden die hun eigen geheimen en problemen hebben. Becca’s eigen - goed verborgen gehouden - geheim dreigt echter onthuld te worden als een fanatieke journaliste erin slaagt om haar op te sporen. Vierde deel in de reeks ‘Het Fluistereiland’*. Verschillende verhaallijnen lopen naast elkaar en worden kunstig samengevlochten tot een prettig leesbaar verhaal, waarin mysterie, familie, romantiek, drugsgebruik en paranormale begaafdheid een rol spelen. De hoofdpersonages zijn interessant, geloofwaardig, op zoek naar stabiliteit en bezig met de ontwikkeling van een eigen identiteit. Op de achtergrond probeert Becca haar telepathische gave te leren beheersen. De situatie met haar stiefvader leidt in dit deel niet tot een ontknoping en omdat ook Becca’s moeder no…Lees verder

Over Elizabeth George

CC BY 3.0 - Foto van/door Librairie Mollat

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties