Boek
Nederlands

Iets te verbergen

Elizabeth George (auteur), Fanneke Cnossen (vertaler)
Wanneer een detective van de beademing wordt gehaald, onthult de autopsie een gewelddadige dood. De zaak leidt naar een speciale taskforce in de Nigeriaanse gemeenschap van Noord-Londen waar gruwelijke geheimen aan het licht komen.
Titel
Iets te verbergen
Auteur
Elizabeth George 1949-
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Something to hide
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2022
640 p.
ISBN
9789400513778 (paperback)

Besprekingen

Iets te verbergen ****

Eerste zin. Op een van de heetste dagen van een tot nu toe snikhete zomer kwam Deborah St. James via Parliament Square bij Sanctuary Buildings aan.

 

 

Een politieagente die in de Nigeriaanse gemeenschap van Noord-Londen is geïnfiltreerd, komt op gewelddadige wijze om het leven. Ze was een kliniek waar jonge meisjes aan genitale verminking worden onderworpen op het spoor. Hoofdinspecteur Thomas Lynley, Barbara Havers en Winston Nkata van Scotland Yard onderzoeken de moord en komen zo uit bij een gezin waarvan Simisola, de dochter van acht, wordt voorbereid op dit gruwelijke ‘inwijdingsritueel’. Tani, haar oudere broer, doet er alles aan om dat te voorkomen, maar komt in conflict met zijn hardhandige vader, die voor zijn besneden dochter een hoge bruidsschat kan krijgen.De Amerikaanse Elizabeth George, die in 1988 haar eerste detective met de adellijke Thomas Lynley en zijn no-nonsense-ondergeschikte Barbara Havers publiceerde, heeft een bijzonder goed oog voor alle hardnekkige vormen van klassenverschillen, racisme en seksisme. In Iets te verbergen neemt ze meer dan 600 bladzijden de tijd om de trieste impact van …Lees verder

Een kloeke (640 blz.) detectiveroman van Elizabeth George. Wanneer een detective van de beademing wordt gehaald, onthult de autopsie een gewelddadige dood. Waarnemend hoofdinspecteur Thomas Lynley wordt op de zaak gezet en komt uit bij een speciale taskforce binnen de Nigeriaanse gemeenschap van Noord-Londen. Samen met twee sergeants ontdekt hij een web van leugens en geheime levens van mensen die elkaar gruwelijk verminken, en dit koste wat het kost verborgen proberen te houden.‘Iets te verbergen’ is in een nuchtere en toegankelijke stijl geschreven en zal een breed publiek van detective- en thrillerlezers aanspreken. Elizabeth George (Warren, 1949) is een bekende Amerikaanse thrillerauteur. Ze schreef meer dan dertig boeken en haar werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Elizabeth George

CC BY 3.0 - Foto van/door Librairie Mollat

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties