Boek
Nederlands

Schaduwkant

Elizabeth George (auteur), Fanneke Cnossen (vertaler)
+1
Schaduwkant
×
Schaduwkant Schaduwkant
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Titel
Schaduwkant
Auteur
Elizabeth George 1949-
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The edge of the shadows
Uitgever
Amsterdam: Bruna, 2015
328 p.
ISBN
9789022999820 (paperback)

Besprekingen

De 15-jarige Becca leeft ondergedoken voor haar gevaarlijke stiefvader op het eiland Whidbey. Nadat ze in het vorige deel geconfronteerd werd met haar achtervolgers, heeft ze toch een veilig onderkomen gevonden. Haar stiefvader geeft echter niet op en probeert zowel Becca als haar moeder op te sporen. In de tussentijd leert Becca omgaan met haar telepathische krachten. Deze ‘fluistergaven’ ontluiken meer en meer, maar Becca moet ze nog leren controleren. Deze verhaallijn speelt zich nogal op de achtergrond af. Op de voorgrond komt een reeks van mysterieuze branden en worden er enkele nieuwe personages geïntroduceerd. Het verhaal ontpopt zich tot een whodunnit zonder een verrassend einde. Derde deel in de reeks ‘Het Fluistereiland’*. De auteur heeft al vele thrillers geschreven en weet hoe ze verhaallijnen door elkaar weeft. Ze speelt bovendien met verschillende perspectieven, waardoor het verhaal toch intrigerend genoeg blijft. De personages worden goed uitgewerkt, waardoor het voorsp…Lees verder

Over Elizabeth George

CC BY 3.0 - Foto van/door Librairie Mollat

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties