Boek
Nederlands

Altijd blij je te zien

Ellen DeLange (auteur), Jenny Meilihove (illustrator)
+1
Altijd blij je te zien
×
Altijd blij je te zien Altijd blij je te zien
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een meisje (ik-figuur) vertelt hoe blij ze wordt van haar hondje, ook al doet hij best veel ondeugende dingen. Prentenboek met grappige, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Altijd blij je te zien
Auteur
Ellen DeLange
Illustrator
Jenny Meilihove
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[24] p. : ill.
ISBN
9789044826340 (hardback)

Besprekingen

Een ondeugend hondje denkt niet altijd na voordat hij iets doet, pikt de beste plaatsjes in, is nogal slordig en gaat niet op tijd naar bed. Maar ondanks dit alles is zijn baasje, een meisje met zwart haar en een rode jurk (ik-figuur), altijd blij hem te zien. Grappig prentenboek over ondeugend zijn en (dieren-)liefde met warme, kleurrijke illustraties en weinig tekst. Elke illustratie wordt gespreid over twee pagina’s en toont de ondeugende streken van het kleine, witte hondje en de geschrokken of boze reactie van het meisje en anderen in haar omgeving. Het verhaal, dat op zich niet veel om het lijf heeft, wordt vooral verteld en gedragen door de humoristische illustraties van het eigenwijze hondje. Om voor te lezen aan kleuters die misschien zichzelf wel in de ondeugende streken van het hondje kunnen herkennen. De boodschap dat er altijd iemand is die van je houdt, ook al doe je iets stoms of stouts, kan jonge kinderen een goed gevoel geven. Vanaf ca. 4 jaar.

Altijd blij je te zien

Het meisje in dit prentenboek kan haar hondje niet altijd zien, hij is nl. op de thee in het konijnenhol. Hij brengt bergen vuile was mee naar huis, hij denkt niet altijd na voor hij iets doet, hij pikt de beste plaatsjes in, brengt bloemen van de buurman mee en komt onverwachts met al zijn vrienden eten. Het hondje is het niet altijd eens met het meisje, hij is wel eens een sloddervos, gaat hij niet altijd op tijd naar bed en hij gaat soms helemaal uit zijn dak. Maar toch is zijn baasje, het meisje, altijd blij om hem te zien.

En weet je wat zo leuk is aan het boek ... het is helemaal toepasbaar op ouders en hun ondeugende kinderen. Een eenvoudig en herkenbaar verhaaltje met een dubbele bodem. De auteur speelt met herhaling, want begint elk minpuntje met “ook al”. De link met het hondje zal gauw gelegd worden; toch zullen alerte kleuters zichzelf stiekem ook herkennen. De illustraties zijn paginagroot, grappig en gewild kinderlijk van aard.