Boek
Nederlands

Het bedrog van Opal

Eoin Colfer (auteur)
+1
Het bedrog van Opal
×
Het bedrog van Opal Het bedrog van Opal

Het bedrog van Opal

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Artemis Fowl belandt in een levensgevaarlijk avontuur wanneer rebellenleidster Opal Kobai wraak op hem wil nemen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Elfen
Titel
Het bedrog van Opal
Auteur
Eoin Colfer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Opal deception
Uitgever
Houten: Van Goor, 2007
326 p.
ISBN
9789047500476

Besprekingen

De 14-jarige Ierse Artemis Fowl heeft het beroemde schilderij 'De Elfendief' gestolen uit een Duitse bank. Terwijl hij dit deed, had hij geen weet van het feit dat de kwaadaardige rebellenleidster Opal Koboi uit haar schijncoma is ontwaakt en is ontsnapt uit de gevangeniskliniek. Dit is haar gelukt door zichzelf te klonen. Opal is van zins om wraak te nemen op iedereen die haar in de gevangenis heeft gebracht. Holy Short, Julius Root en Artemis Fowl krijgen het dan ook zwaar te verduren. In het begin blijft het bij kleine pesterijen maar op een gegeven moment komen ze alle drie in levensgevaar. In dit vierde deel uit de tot nu toe vijfdelige reeks 'Artemis Fowl'* worden wederom veel technologische en futuristische trucs uit de kast gehaald. Voorkennis van de vorige boeken is geen must, maar wel wenselijk om je goed te kunnen verplaatsen in de sfeer en de karakters van de serie. Het spannende boek bestaat uit elf hoofdstukken, een proloog en een epiloog. Achterin het boek wordt verweze…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia