Boek
Nederlands

Eerste woordjes uit Rupsje Nooitgenoeg

Eric Carle (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Eerste woordjes uit Rupsje Nooitgenoeg
×
Eerste woordjes uit Rupsje Nooitgenoeg Eerste woordjes uit Rupsje Nooitgenoeg

Eerste woordjes uit Rupsje Nooitgenoeg

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Eitje, maan, zon, maar ook fruit, lekkere zoete dingen en een prachtige vlinder: ruim vijftien voorwerpen uit het bekende prentenboek worden afgebeeld en benoemd. Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke collages, uitgesneden in de vorm van Rupsje Nooitgenoeg. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Woorden leren, Rupsen
Titel
Eerste woordjes uit Rupsje Nooitgenoeg
Auteur
Eric Carle
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
All about the very hungry caterpillar
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2017
[10] p. : ill.
ISBN
9789025767563 (hardback)

Besprekingen

Stevig kartonnen boekje, uitgesneden in de vorm van het wereldberoemde rupsje. Het biedt ruim vijftien begrippen uit de klassieke uitgave 'Rupsje Nooitgenoeg'. Naast een illustratie van een wit eitje op een groen blad tegen een nachtelijke hemel met volle maan staan de woorden: eitje, maan en nacht. Op een volgende paginavullende illustratie van een stralende zon, is de zon het enige woord. Daarna volgt een spread waarin op een rij alle lekkere dingen uit het oorspronkelijke verhaal worden afgebeeld: appel, peer, pruim, aardbei en sinaasappel en daarnaast vijf (zoete) lekkernijen. De keuze van de onderwerpen is voor de hand liggend en biedt herkenning voor de beoogde leeftijdsgroep. Het wat onbekendere woord ‘cocon’ vormt de tussenstap tussen de ‘grote, dikke rups’ en de ‘wonderschone vlinder’ aan het eind. Stevige glanzende pagina’s en de afgeronde vormen maken het boekje goed hanteerbaar voor dreumesen en peuters. Op de voorkant kronkelt het beroemde rupsje. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia