Boek
Nederlands

Eric Carle's boek over alles : meer dan 200 eerste woordjes

Eric Carle (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Eric Carle's boek over alles : meer dan 200 eerste woordjes
×
Eric Carle's boek over alles : meer dan 200 eerste woordjes Eric Carle's boek over alles : meer dan 200 eerste woordjes

Eric Carle's boek over alles : meer dan 200 eerste woordjes

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Ken je al deze dingen? Er zijn dingen die je eet, die je ziet, die je kunt leren, er zijn kleuren en dingen over jou! Ruim aanwijsprentenboek met vrolijk gekleurde collages van ruim tweehonderd voorwerpen uit de dagelijkse omgeving van peuters. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Eric Carle's boek over alles : meer dan 200 eerste woordjes
Auteur
Eric Carle
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eric Carle's book of many things
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2018
[80] p. : ill.
ISBN
9789025768584 (hardback)

Besprekingen

Heerlijk prentenboek van Eric Carle waarin een dwarsdoorsnede van zijn imposante oeuvre op thematische wijze wordt gepresenteerd. Aan de hand van vijf grote thema’s passeren bijna 200 kernwoorden de revue, in woord en beeld, aansprekend en verleidelijk, als nieuw en toch zo bekend. Het prentenboek gaat over dingen die je kunt zien (o.a. in de tuin, aan zee, voertuigen), dingen die je eet (fruit, dagelijks eten, feesthapjes), dingen die je kunt leren, dingen op kleur, persoonlijke dingen. Het kleurig en geanimeerd geïllustreerde boek is een feest van herkenning: heel de Carle-'familie', met alle bijbehorende, aansprekende beelden, collages, scheursels, geschilderde patronen en prachtillustraties, passeert de revue. De namen van de voorwerpen staan erbij in duidelijke schreefloze letters, zonder lidwoord. Een boek om in je hart te sluiten en er telkens weer bij te pakken als je met je kind wil kijken, vertellen, praten over, iets in een verhaal wil gieten of op achtergronden wil ingaan…Lees verder

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia