Boek
Nederlands

Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg : een flapjesboek

Eric Carle (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg : een flapjesboek
×
Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg : een flapjesboek Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg : een flapjesboek

Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg : een flapjesboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De zon gaat onder en straks komt de maan. Allerlei dieren, zoals de krekel, moeder eend en haar kleintjes en ook Rupsje Nooitgenoeg, gaan heerlijk slapen. Behalve de uilen, want die houden de wacht. Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke collages, grote flappen en tekst op rijm. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Rupsen, Slapen gaan, Dieren
Titel
Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg : een flapjesboek
Auteur
Eric Carle
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sleep tight very hungry caterpillar
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2018
[10] p. : ill.
ISBN
9789025768867 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, waarin Rupsje Nooitgenoeg de hoofdrol speelt. Al tientallen jaren is deze klassieker een succesfiguur onder jonge kinderen en hun ouders. Aan het einde van de dag gaat de zon onder en achter vijf grote, in vorm gesneden flappen gaan verschillende dieren slapen, alleen of met elkaar: de krekel, moeder eend met haar kleintjes, de boerderijdieren in de stal en tot slot Rupsje Nooitgenoeg zelf. Behalve de vijf uilen, want die moeten de wacht houden in de boom. De tekst, in vraag- en antwoordvorm en gedrukt in groot lettertype, geeft op eenvoudige wijze informatie over dag- en nachtdieren. De kleurrijke collages van beschilderd papier lopen door over dubbele bladzijden, waarbij op de linkerbladzijde een grote witruimte is vrijgehouden voor de tekst. Schitterend vormgegeven prentenboek op stevig glanzend karton, dat ongetwijfeld een succes zal zijn voor de doelgroep. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia

Suggesties