Handleiding voor beginnende hardlopers.
Onderwerp
Lopen
Extra onderwerp
Informatieve werken, gerechten, sport
Titel
Lopen met Evy
Auteur
Evy Gruyaert
Medewerker
Hilde Smeesters
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
143 p. : ill.
ISBN
9789401425728 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In 2006 begon op de Belgische televisie een programma waarin Evy Gruyaert zou starten met hardlopen. Van de 5 km naar uiteindelijk de 20 km. Dat viel niet mee. Ze kwam daardoor op het idee beginnende lopers via een podcast op hun telefoon te gaan begeleiden. Het was een succes en het boek ‘Start to run met Evy Gruyaert’ (2008)* volgde snel. In dit boek vinden we haar nieuwe aanpak, met aandacht voor het lichaam, maar ook de geest. Als eerste de effecten van het lopen en beweging op je lichaam, dan de loopschema’s om binnen 10 weken 5 km te hardlopen, en als laatste adviezen voor ontspanning en gezond eten. Tussendoor vooral gebruikelijke weetjes: aanschaf van kleding, schoenen, oefeningen voor versterking van de romp, apps, vermijden van blessures, lopen en yoga, één vervolgtrainingsweek van 5 tot 10 km. Wil je meer, dan moet je de bijbehorende gratis app aanschaffen. De lay-out ziet er aantrekkelijk uit, wel staat het boek vol met foto’s van Evy. Vooral voor de beginnende hardloper.

Over Evy Gruyaert

CC BY 2.0 - Foto van/door Frank Wouters, on Flickr

Evy Alice Gruyaert (Meulebeke, 11 augustus 1979) is een Belgische radio- en televisiepresentatrice.

Biografie

Evy Gruyaert studeerde af in Kortrijk in de opleiding Zakelijk vertalen en tolken. Ze begon haar mediacarrière bij een lokale televisiezender, en ging na een wedstrijd bij Radio Donna werken, eerst als nieuwslezeres, dan als vervangster en uiteindelijk als presentatrice van onder meer Donnamour (met Brecht Vanmeirhaeghe en Ann Reymen), Evy en de mannen en Get fresh (met Jan Bosman).

In 2001 brak ze ook op de Vlaamse openbare televisie door, eerst als hostess, later ook in de programma's Vlaanderen Vakantieland, Aan Tafel, Ticket en Vlaanderen Sportland. In oktober 2001 werd ze omroepster bij de zender één. Vanaf 2007 presenteerde ze er ook het programma De Rode Loper ter vervanging van Martine Prenen. Eind 2007 nam Katja Retsin de fakkel van haar over. In 2008 was Gruyaert te horen op Radio Do…Lees verder op Wikipedia

Suggesties