Boek
Nederlands

Planeet van de muziek

Fabrice Colin (bewerker), Antoine De Saint-Exupéry (naar het werk van), Ellie Lormans (vertaler)
Geen instrument klinkt zuiver in de stad van de muziek. Diva Euphonie is te verdrietig om te zingen en de maat van haar lied bepaalt de klank van de instrumenten. De Kleine Prins en Vos proberen Euphonie te helpen en de harmonie te herstellen. Geïllustreerd met beelden uit de gelijknamige animatieserie.
Titel
Planeet van de muziek
Bewerker
Fabrice Colin
Naar het werk van
Antoine De Saint-Exupéry
Vertaler
Ellie Lormans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La planète de la musique
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
93 p. : ill.
ISBN
9789077330203 (hardback)

Besprekingen

Planeet van de muziek is het vierde deel in de reeks van de nieuwe avonturen van de Kleine Prins. Het boek is gebaseerd op de gelijknamige aflevering van de televisieserie. De gecomputeriseerde illustraties, stills uit de tv-serie, doen erg futuristisch aan. De prenten in moderne tekenfilmstijl worden meestal in een kader gepresenteerd, met de tekst op een witte achtergrond ernaast. De details in de beelden, zoals het vleeskleurige gezicht van de roos, komen duidelijk naar voren.
Het boek begint met een bondige voorstelling van de hoofdpersonages, hun speciale eigenschappen en de voorbije gebeurtenissen. Het thema is duidelijk 'goed en kwaad', waarbij de Kleine Prins de onschuld zelve speelt. Hij wordt in zijn strijd tegen de boosaardige Slang bijgestaan door de immer trouwe Vos en de sierlijke, maar broze roos. De slang wordt op zijn beurt geholpen door een legertje van Zwarte Gedachten, waarmee hij probeert om alle planeten van de Melkweg te vernietigen.
Het …Lees verder
Een verhaal gebaseerd op 'Le petit prince' van Antoine de Saint-Exupery. De slang is van plan om alle planeten te vernietigen. De Kleine Prins probeert dat met zijn vriend Vos te voorkomen. In dit deel dat onafhankeijk van de andere delen gelezen kan worden, probeert hij te voorkomen dat twee volkeren op de planeet van de muziek met elkaar in oorlog raken door een onmogelijk huwelijk tussen de Utier Ivory en Euphonie, de diva van de Stampers, mogelijk te maken. Een goed vertaald verhaal dat dezelfde sfeer heeft als het oorspronkelijke verhaal, met als thema goed en kwaad, waarbij de wijsheden en de diepere lagen wat ontbreken. Het gaat nu meer om het avontuur. Het verhaal is bewerkt voor televisie en wordt uitgezonden op de Vlaamse zender KetNet. Aan de hand van deze animatieserie is ook een vierdelige boekenreeks verschenen en een prentenboek*. Fraaie vormgeving door het gebruik van een ruime bladspiegel, grote letter en veel kleurige illustraties die eruit zien als computeranimaties…Lees verder