Boek
Nederlands

Overal gevaar

Garth Nix (auteur), Sean Williams (auteur), Maria Postema (vertaler)
+1
Overal gevaar
×
Overal gevaar Overal gevaar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Opnieuw moeten Conor, Abeke, Meilin en Rollan, de 11-jarige Groenmantels, een gevaarlijke tocht ondernemen om Erdas te beschermen. Dit keer strijden ze tegen de reuzenkrokodil Verslinder en zijn Veroveraars. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Overal gevaar
Auteur
Garth Nix Sean Williams
Vertaler
Maria Postema
Concept
Brandon Mull
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blood ties
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
183 p.
ISBN
9789025868017 (hardback)

Besprekingen

Conor, Rollan, Abeke en Meilin, de vier 11-jarige Groenmantels van het land Erdas, moeten strijden tegen de Verslinder, een reuzenkrokodil en zijn Veroveraars die hun land Zhong willen bezetten. Ze gaan naar de gigantische olifant Dinesh. Diens talisman kan helpen dit leger te verslaan. Alle vier de hoofdpersonen hebben een persoonlijk totemdier dat beschikt over grote krachten: een panda, luipaard, wolf en valk. Meilin hoopt ook haar verdwenen vader te vinden, generaal in het Zhongese leger. Het wordt een tocht vol bittere gevechten en gevaren, zoals verdwalen, gevangenschap, krokodillen, gifpijlen, aanvallende soldaten en neushoornruiters. Van hun kameraadschap en teamwerk wordt het uiterste gevraagd. Zal het hun lukken de talisman te verkrijgen? Dit is het derde deel van de fantasyreeks 'Spirit Animals', naar een concept van Brandon Mull waarbij de afzonderlijke delen door verschillende auteurs zijn geschreven; dit deel door Garth Nix en Sean Williams. Het verhaal heeft een open e…Lees verder

Spirit Animals. Overal gevaar

‘Overal gevaar’ is het derde deel in de reeks Spirit Animals. Hoofdfiguren zijn Conor, Rollan, Abeke en Meilin. Ze zijn allemaal elf jaar en hebben een eigen magisch totemdier dat over bijzondere krachten beschikt: een wolf, een valk, een luipaard en een panda.

In dit verhaal, dat je niet los kan lezen van de voorgaande boeken, draait het voornamelijk om Meilin. Zij is alleen vertrokken en is op weg naar haar thuisland Zhong. Daar woedt immers een zware oorlog en zij wil haar vader steunen in zijn strijd tegen de Veroveraars. De Groenmantels, die de kinderen onder hun hoede hebben, zijn hier helemaal niet mee opgezet, maar Meilin laat zich niet tegenhouden. De andere kinderen vinden het plan van Meilin ook geen goed idee en weigeren aanvankelijk haar te steunen.

Onderweg verdwaalt Meilin in het bamboedoolhof, dat als verdediging is gebouwd in Zhong. Het ziet er vrij uitzichtloos uit en aan haar totemdier, de panda Jhi, heeft ze ook niets. Die eet zich alleen m…Lees verder

Over Garth Nix

CC BY 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks

Garth Nix (19 juli 1963) is een Australisch schrijver die vooral fantasyboeken schrijft.

Hij heeft vooral bekendheid verworven met zijn serie Het Oude Koninkrijk, maar ook met de serie De Sleutels Van Het Koninkrijk.

Het Oude Koninkrijk bevat de boeken: Sabriël, Liraël, Abhorsen, Clariël en Goldenhand.

De Sleutels Van Het Koninkrijk bevat de boeken: Meneer Maandag (Mister Monday), Grim Dinsdag (Grim Tuesday), Vrouwe Woensdag (Drowned Wednesday) en Heer Donderdag (Sir Thursday). In het Engels zijn er reeds drie boeken meer verschenen: Lady Friday, Superior Saturday en "Lord Sunday". Deze zijn alleen niet naar Nederlands vertaald.


Externe link

  • Persoonlijke website


Lees verder op Wikipedia