Boek
Nederlands

Alleen losers spelen vals!

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Carolina Livio (illustrator)
Neef Klem en Geronimo doen mee aan een wedstrijd voor journalisten. De hoofdprijs is een vakantie in een luxe hotel. Niet alle deelnemers zijn te vertrouwen. En Geronimo ontdekt iets belangrijks over de natuur. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Valsspelen
Titel
Alleen losers spelen vals!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Carolina Livio
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto di Porto Tanfoso
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
115 p. : ill.
ISBN
9789464290431 (hardback)

Besprekingen

Muis Geronimo Stilton is hard aan het werk in zijn kantoor van De Wakkere Muis, als zijn neef Klem komt binnenvallen. Klem heeft hen beiden ingeschreven voor een wedstrijd voor journalisten met als prijs een vakantie in een luxe hotel. De wedstrijd wordt georganiseerd door een oude bekende van Geronimo, Sjoemel Sjoemelmuis, eigenaar van het hotel. Hij brengt de deelnemers per helikopter naar een afgelegen en ondoordringbaar gebied waar het stinkt en vol afval ligt. Ze moeten vier uitdagingen volbrengen, maar twee van de deelnemers spelen vals. Geronimo ontdekt iets belangrijkers: de natuur in het vervuilde gebied is zich aan het herstellen. Geronimo vertelt als ik-persoon het verhaal, dat in de bekende stijl van de populaire reeks is vormgegeven: allerlei lettertypes in verschillende kleuren en groottes, woordgrapjes en veel kleurenillustraties. Echt spannend is het verhaal niet. Deel 90 van de 'Geronimo reeks', deel 89 was ‘Vuilnis is niet vies’ (2021)*. Liefhebbers van Geronimo zull…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia