Boek
Nederlands

Babydino vermist

Geronimo Stilton (auteur), Davide Cesarello (illustrator), Christian Aliprandi (illustrator)
Geronimo is op het eiland Oerknal, waar nog dinosaurussen leven. Dan wordt een baby-tyrannosaurus vermist. Geronimo en zijn onderzoeksteam moeten het jong zo snel mogelijk vinden, want de bezorgde ouders, gevaarlijke tyrannosaurussen, maken het hele eiland onveilig! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Babydino vermist
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Davide Cesarello Christian Aliprandi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Sulle tracce del T-rex
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2020
91 p. : ill.
ISBN
9789085925507 (hardback)

Besprekingen

Op het eiland Oerknal, waar een onderzoekslaboratorium voor dino’s staat, leven nog dinosaurussen. De bange en onhandige Geronimo en een team gaan op zoek naar een jonge vermiste T-rex. Bij hun zoektocht komen ze allerlei dino’s tegen: compsognathus, pachycephalosaurus en de tyrannosaurus rex. Van alle deze dieren wordt in een kadertje summiere informatie gegeven. Het verhaal heeft het karakter van een ‘en toen, en toen-verhaal’ zonder enige diepgang of spanning. De vormgeving is zoals in alle Geronimo Stilton-boeken: kleurige letters die in vorm en grootte variëren. En met veel kleurrijke illustraties, waardoor het simpele verhaal gemakkelijk leest, ondanks de vele lastige woorden als mechanisme en cimbalen. Bevat de bekende 'muizenissige' grapjes en woordspelingen, zoals ‘je knagertje staan’. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, het 83e deel in deze serie. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties