Boek
Nederlands

Bollywood op stelten

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler), Danilo Loizedda (illustrator)
Ratnabali, een oude schoolvriendin van Geronimo en speurneus Teus, is een beroemd actrice in Bollywood. Ze vraagt haar vrienden naar India te komen om te zorgen dat haar kostbare robijn niet wordt gestolen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
India
Titel
Bollywood op stelten
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Danilo Loizedda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mistero del rubino d'Oriente
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2016
116 p. : ill.
ISBN
9789085923565 (hardback)

Besprekingen

Ratnabali is een oude schoolvriendin van Geronimo en zijn vriend, Speurneus Teus. Ratnabali is tegenwoordig een beroemd actrice in Bollywood en staat op het punt te trouwen. Ze heeft van haar verloofde een kostbaar cadeau gekregen, de Morgenlandrobijn, en is bang dat de edelsteen gestolen gaat worden. Geronimo en Teus beloven naar de filmopnames in India te komen om een oogje in het zeil houden. Maar dan wordt de robijn toch gestolen! Leuk verhaal dat naast een beetje spanning en humor, het nodige vertelt over India; de keuken, het land, cultuur, klimaat etc. De lay-out is hetzelfde als van alle Geronimo Stilton-verhalen; barstensvol kleuren, friemels en kleine illustraties. De informatieve pagina’s hebben een vrij kleine letter, maar een rustige bladspiegel met verhelderende illustraties. Moeilijke woorden in de tekst die niet toegelicht worden in de informatieve pagina’s worden onderaan de bladzijde uitgelegd. Tweede deel uit de zogenaamde 'Rode reeks'*; hoe deze verschilt van ander…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties