Boek
Nederlands

De glimlach van Lisa

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Detective en uitgever Geronimo Stilton (ik-figuur) heeft gehoord dat onder het beroemde schilderij Muis Lisa verborgen aanwijzingen zijn gevonden; samen met zijn familie gaat hij op onderzoek uit. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Raadsels
Titel
De glimlach van Lisa / tekst Geronimo Stilton ; ill. Larry Keys ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il sorriso di Monna Topisa
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2005
118 p. : ill.
ISBN
90-5924-377-3

Besprekingen

In dit verhaal over krantendirecteur Geronimo Stilton heeft neef Klem gehoord dat er onder het beroemde schilderij Muis Lisa verborgen aanwijzigen zijn gevonden. Samen met Klem, z’n andere neef Benjamin en zijn zus Thea gaat Geronimo op onderzoek uit, maar zij zijn niet de enigen. Herdruk van deel elf van de serie over een muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden en uitdrukkingen. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het verhaal extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Voorlezen van…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties