Boek
Nederlands

De grote voetbalfinale

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler), Danilo Loizedda (illustrator)
Zowel bij de kangers als bij de knagerinnen hebben de favoriete voetbalteams van Geronimo zich geplaatst voor de finale van de Supercup. Maar spelen hun tegenstanders wel eerlijk? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
De grote voetbalfinale
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Danilo Loizedda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Finale di supercoppa ... a Topazia!
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
107 p., [10] p. informatie : ill.
ISBN
9789085923473 (hardback)

Besprekingen

Het eerste deel uit de ‘Rode Reeks’ over de populaire Geronimo Stilton, de hoofdredacteur van uitgeverij De wakkere muis. In dit deel gaat Geronimo op onderzoek uit als zijn twee favoriete voetbalteams in de finales van de Supercup moeten spelen tegen tegenstanders die onder verdachte omstandigheden tot nu toe steeds wisten te winnen. Ontdekt Geronimo het geheim? Ook in dit deel staan veel muizenissige woordgrapjes, naamgrappen als Johan Kuif en Sylvie Sokker. Het boek heeft een aantrekkelijke lay-out met verschillende lettertypes in diverse kleuren. Er wordt een groot aantal lastige woorden gebruikt, die soms verklaard worden. Tussen de hoofdstukken door zijn pagina’s met informatie over personen, voetbalregels, voetbalwoorden, warming up en rek- en strekoefeningen opgenomen. Op het aantrekkelijke omslag staan de titel en Geronimo in foliedruk afgebeeld. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties