Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De schat van de spookpiraat

Geronimo Stilton (auteur), Ivan Bigarella (illustrator), Giulia Zaffaroni (illustrator)
In de tuin van Floris Fluister zijn allemaal gaten gegraven. Het lijkt erop dat iemand op zoek is naar de schat van spookpiraat Morgan Zwartsnor. Floris roept de hulp in van Duifje Duistermuis. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De schat van de spookpiraat
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella Giulia Zaffaroni
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il tesoro del pirata fantasma
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
118 p. : ill.
ISBN
9789077826003 (Bakermat, hardback) 9789085921929 (De Wakkere Muis, hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Bij Geronimo Stilton, uitgever van De Wakkere Muis – de meest gelezen krant van Muizeneiland – vliegt midden in de nacht een pakketje door het raam met een manuscript afkomstig van Duifje Duistermuis, vergezeld van een stukje vier eeuwen oude kaas. Nieuw avontuur voor knaagdiervrienden en deel 52 in de populaire, uit het Italiaans vertaalde, Geronimo Stilton-reeks. Vlot, met vaart en humor geschreven verhaal in veertien getitelde hoofdstukjes. Korte, begrijpelijke zinnetjes in fantasierijke taal die kinderen aanspreekt, met levendige dialoog. Royale interlinie, duidelijk lettertype met schreefjes tegen witte achtergrond. Goed gekozen typografische grapjes in de grotere gekleurde woorden versterken de spanning. Kleurrijke, stripachtige muizenfiguren bevolken het hele boek, tot dubbele pagina’s aan toe. Aantrekkelijke uitdaging voor minder ervaren lezertjes. Luchtig fantasieverhaal, waarin de karakters karikaturaal zijn neergezet, waardoor de zwakheden van de menselijke muizen zijn uitv…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties