Boek
Nederlands

De Zwarte Piraat

Geronimo Stilton (auteur), Francesca Gallina (illustrator), Giuseppe Di Dio (illustrator)
De beruchte Zwarte Piraat zoekt de moordenaar van zijn broers. Tijdens zijn zoektocht naar deze wrede knager, hertog Wan Guld, wordt hij verliefd op de mooie adelllijke muizin Honorata. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
De Zwarte Piraat
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Francesca Gallina Giuseppe Di Dio
Vertaler
Dorette Zwaans
Naar het werk van
Emilio Salgari
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Le avventure del corsaro nero
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
213 p. : ill.
ISBN
9789085923435 (hardback)

Besprekingen

Emiel Zwartrots, beter bekend als de Zwarte Piraat en schrik van de Caribische zee, is op zoek naar de moordenaar van zijn broers: hertog Wan Guld, de wrede knager. Tijdens zijn zeereis pikt hij Honorata op, een Vlaamse muizin van adel, en wordt verliefd op haar. Tot verbijstering van de Zwarte Piraat blijkt zij familie te zijn van Wan Guld. Avontuurlijk muizenverhaal met een open einde. Het taalgebruik is niet altijd eenvoudig, vooral namen kunnen soms struikelblokken zijn voor de beoogde lezersgroep. De vormgeving is identiek aan talrijke eerdere uitgaven: ruime interlinie en groot lettertype waarbij vrijelijk gespeeld wordt met typografie en kleuren. De stripachtige en bontgekleurde illustraties in diverse groottes zijn prominent aanwezig. Op het voorste schutblad zijn de personages getekend. Achterin korte historische verantwoording over piraten in het Caribisch gebied en een biografie van de oorspronkelijke auteur. Stilton heeft dit verhaal van Emilio Salgari, uitgeven in 1898, v…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties