Boek
Nederlands

Denderende dino's

Geronimo Stilton (auteur), Ivan Bigarella (illustrator), Alessandro Muscillo (illustrator)
De Stiltons zijn uitgenodigd voor de premìere van de nieuwe film van Duifje Duistermuis. Tijdens de film horen ze een harde knal en scheurt het doek. Een hele stoet dino's dendert de bioscoopzaal in. Wat nu? Met 3D-bril.
Onderwerp
Dinosaurussen, Oertijd
Titel
Denderende dino's
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella Alessandro Muscillo Danilo Barozzi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Missione dinosauri
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
317, [36] p. : ill. + 3D-bril
ISBN
9789085924791 (hardback)

Besprekingen

Stevige uitgave met wakkere muis Geronimo Stilton in de hoofdrol. Dit boekwerk is deel 10 uit de reeks 'Reis door de Tijd'. Deze tijdreis leidt de door aandachttrekkende vormgevingselementen verleide lezer naar de prehistorische tijdperken IJstijd, Krijt en Jura, en de aardbewoners van toen: van jagerknagers tot holenberen, mammoeten, dinosaurussen en megapirhana’s. In het overbekende lees- en kijkcircus wordt de nieuwsgierige lezer bij de les gehouden door cartoonachtige kleurenillustraties, 3D-plaatwerk (met speciaal bijgevoegde 3D-bril), lettervariaties in grootte en kleur, spannende episodes, leesvaart, tips, feiten, wetenschappelijke achtergrondinformatie, spelletjes en verwerkingsopdrachten. Waar het verhaal is gedrukt op glad papier, is ‘the making of’ van deze Tijdreis als bijlage gedrukt op wat grover mat papier. Oorspronkelijk Italiaans, vertaald in spetterend Nederlands. Een voorbeeld van een verhalend-informatieve publicatie. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties