Boek
Nederlands

Duizend monsters, wat een feest!

Geronimo Stilton (auteur), Ivan Bigarella (illustrator), Antonio Campo (illustrator)
Als Geronimo bij Duifje Duistermuis logeert, staat er een groot pakket voor de deur, met daarin het monstertje Mafaldo. Ze besluiten Mafaldo terug naar huis te brengen, waardoor ze allerlei enge avonturen beleven. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
Duizend monsters, wat een feest!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella Antonio Campo
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il tenebroso libro dei mostrilli
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
118, [74] p. : ill.
ISBN
9789085922728 (hardback)

Besprekingen

Als de wakkere muis Geronimo bij zijn vriendin Duifje Duistermuis logeert, blijkt er plotseling een groot pakket voor de deur te staan, waar geluid uit komt. Het is de kleine Mafaldo, een bijzonder monster. Hij is daar neergezet door zijn tante die even oppas nodig heeft, maar dat snappen de Duistermuizen niet. Ze besluiten Mafaldo terug te brengen, waardoor ze allerlei enge avonturen beleven. De karakters in dit verhaal blijven eendimensionaal. Het gaat vooral om het avontuur. Dat is echter nogal verwarrend en gaat van actie naar actie. Het verhaal wordt aangevuld met Duifjes monsterlijke monstergids, waarin beschrijvingen staan van monsters, recepten, grappen en puzzels. Net als in andere Stilton-boeken zijn in de tekst om onduidelijke redenen woorden gekleurd of afwijkend afgedrukt. Dat maakt de tekst onrustig, maar het ziet er wel leuk uit. De vele illustraties zijn fel van kleur en in cartoonstijl getekend. Kortom, een verhaal met weinig inhoud, maar aantrekkelijk door de illustr…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties