Boek
Nederlands

Een scheve schaats

Geronimo Stilton (auteur), Roberto Ronchi (illustrator), Danilo Loizedda (illustrator)
De prijs voor het kampioenschap kunstschaatsen dreigt gestolen te worden. Geronimo (ik-figuur) gaat samen met Duifje meedoen aan de wedstrijd, om de diefstal van de prijs te voorkomen. Alleen kan Geronimo helemaal niet schaatsen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Een scheve schaats
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Roberto Ronchi Danilo Loizedda
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto dei pattini d'argento
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2017
116 p. : ill.
ISBN
9789085924340 (hardback)

Besprekingen

Als de prijs van het kampioenschap kunstschaatsen op het punt staat gestolen te worden, zit er niets anders op dan dat Geronimo (ik-figuur) de ‘stoute schaatsen aantrekt’ en samen met Duifje Duistermuis meedoet aan de wedstrijd. Alleen kan Geronimo niet schaatsen. Erger nog; hij is een kluns van niveau 5! Schaatsles van Lobelia Tutu, een kostuum van het modelletje ‘vleermuizen in de nacht’ én de moed van onze nooit opgevende held Geronimo zorgen samen voor een onverwachte interventie op een ‘vliegende diefstal’. Vorm en inhoud zijn ‘op z’n Geronimo’s’: kleurig, wisselende lettertypes en groottes, veel afbeeldingen, humoristisch en fantasievol. Met enkele pagina’s informatie over kunstschaatsen (historie, sprongen en technieken, evenwichtsoefeningen en kampioenenvoeding). Deel 74 in de grote reeks* uitgaven rondom Geronimo en zijn grote muizenfamilie. Een stevige uitgave voor thuis en op school. De verhaallijn is geplaatst rondom Kerst, maar het thema kunstschaatsen sluit ook aan bij d…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties