Boek
Nederlands

Fantasia. IV, Het drakenei

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Silvia Bigolin (illustrator)
In Fantasia is het laatste drakenei gestolen. Nu dreigen de draken uit te sterven. Geronimo Stilton (ik-figuur) wordt gehaald om te helpen zoeken naar het ei. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
FAV, AVV, avontuur
Titel
Fantasia. IV, Het drakenei / tekst Geronimo Stilton ; ill. Danilo Barozzi, Silvia Bigolin, Giuseppe Guindani ... [et al.] ; vert. Loes Randazzo
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi Silvia Bigolin Giuseppe Guindani
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Quarto viaggio nel regno della fantasia
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
319, [64] p. : ill.
ISBN
9789085920717 (hardback)

Besprekingen

Het drakenei is de vierde 'dikke' Geronimo Stilton, die hem weer eens in Fantasia brengt. Het verhaal speelt zich voor het grootste deel af in zijn droom. De aanleiding voor die droom was een drakententoonstelling die Stilton halsoverkop moest organiseren. Nu droomt hij dat het laatste drakenei gestolen is. Na een draaks welkom dat een examen blijkt te zijn, erkent men Stilton als de Twaalfde Ridder van de Raad van Twaalf. Hij ontmoet een oude bekende: draak Antraciet III van Groot-Branië, uit het eerste Fantasia-boek. Geronimo wordt vervolgens meteen aangeduid als de "man, eh muis" die het ei moet vinden. Met de pad Prulletje Prulschrijver, het lieveheersbeestje Mazzelina en de drakentemster Prinses Alys vormt hij de Zilveren Draken Club en vat hij de queeste aan. Onderweg vinden ze sporen van de dief.
De lezer zal vrijwel meteen weten dat de schuldige vuurdraak Antraciet is, maar Geronimo doet er beduidend langer over. Dat levert een niet echt spannend verhaal op. Het spo…Lees verder
Op een nacht wordt de muis Geronimo Stilton (ik-figuur) opgehaald door Prulletje Prulschrijver en de regenboogdraak voor een reis naar Fantasia. Het laatste drakenei blijkt gestolen te zijn en nu dreigen de draken uit te sterven. Tekeningen en tekst zijn beide zeer belangrijk in het boek. De kleurige, sfeervol ingekleurde tekeningen vertellen veel over het verhaal door de grappige details. In de tekst worden de 'gewone' letters afgewisseld met woorden in letters die een extra betekenis aan het woord meegeven. Sommige pamfletten staan in geheimschrift. Achter in het boek staat heel veel informatie over draken. Kortom een boek waarin veel te ontdekken is. De lay-out is druk en onrustig, maar voor de liefhebber is het boek een groot avontuur. Vierde deel waarin Geronimo in Fantasia terechtkomt. Het eerste deel over Fantasia is verkozen tot het Mooiste Kinderboek Aller Tijden tijdens de Vlaamse Jeugdboekenweek 2008. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties