Boek
Nederlands

Geef gas, Geronimo!

Geronimo Stilton (auteur), Alessandro Muscillo (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Geronimo wordt gevraagd om een boek over verkeersregels te schrijven. Maar hij kan zelf nog wel een lesje gebruiken! Gelukkig wil Ron Rijvaardig hem helpen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Verkeer
Titel
Geef gas, Geronimo!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Alessandro Muscillo
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Ingrana la marcia, Stilton!
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
116 p. : ill.
ISBN
9789085922865 (hardback)

Besprekingen

De burgemeester vraagt de muis Geronimo Stilton, uitgever van beroep, een kinderboek over verkeersregels te maken. Geronimo vertelt maar niet dat hij net zelf een ongeluk heeft veroorzaakt! Gelukkig wil Ron Rijvaardig hem in een week klaarstomen voor de boekpresentatie, waar Geronimo een rijdemonstratie moet geven. Als dat maar lukt… Intussen maakt Geronimo kennis met de bijzondere gouden auto Solar en gaat hij op zoek naar de diamanten ketting die uit het museum is gestolen. Als ik-verteller doet Geronimo verslag van zijn flitsende, muizenissige belevenissen, die in al even flitsende lay-out worden opgeschreven. Dit 72ste deel in de reeks staat opnieuw vol kleurrijke striptekeningen. Ook zijn er weer gekleurde letters in diverse lettertypes die de grote zwarte schreefletter afwisselen. Het leerelement wordt deze keer gevormd door de verkeersborden en -regels die in het verhaal spelenderwijs aan de orde komen. Tot slot geeft Geronimo tien verkeerstips. Aantrekkelijk boek voor wie boek…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties