Boek
Nederlands

Het kristallen zwaard

Geronimo Stilton (auteur), Manon Smits (vertaler), Pieter van der Drift (vertaler)
Ridder Alquin hoort dat zijn moeder wellicht leeft in het Rijk van de Eeuwige Nacht. Op zijn blauwe draak reist hij daar naartoe, maar dan komt hij in de nodige problemen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het kristallen zwaard
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Illustrator
Danilo Barozzi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La spada del destino
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
308 p. : ill.
ISBN
9789085922582 (hardback)

Besprekingen

In dit tweede deel van de serie 'Ridders van Fantasia'* volgen we ridder Alquin die tijdens een verlof een schokkende ontdekking doet over zijn moeder. Zij leeft wellicht nog in het Rijk van de Eeuwige Nacht. Op zijn blauwe draak reist hij daar naartoe, maar dan komt hij in de nodige problemen. Ondertussen vragen zijn vrienden zich af waar hij is. Ze volgen zijn spoor en reizen hem achterna. Hoewel deze serie is geschreven onder de naam Geronimo Stilton, wijkt de vertelwijze af van andere boeken door dit schrijverscollectief. Weg zijn de gekleurde woordjes, korte teksten en full-colour afbeeldingen. Deze serie is duidelijk bedoeld voor kinderen die meer aankunnen. Zij worden getrakteerd op een spannend verhaal in blauwe typografie met zo nu en dan sfeervolle pentekeningen. In het midden is nog wel een gekleurd katern toegevoegd met achtergrondinformatie, maar dit voegt weinig toe. Dit behoorlijk dikke boek is voor doorbijters, maar die krijgen dan ook een spannend en goed geschreven v…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties