Boek
Nederlands

Het ontwaken der reuzen

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Manon Smits (vertaler)
Lang geleden heeft de feeënkoningin de drie wrede reuzen van land, zee en lucht in hun eigen kasteel opgesloten. Ze hebben daar eeuwenlang geslapen. Maar nu wil iemand de reuzen wakker maken. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het ontwaken der reuzen
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il risveglio dei giganti
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
301 p. : ill.
ISBN
9789085922834 (hardback)

Besprekingen

Het bekende Italiaanse schrijverscollectief schreef eerder de serie ‘Kronieken van Fantasia’. Dit is het derde deel van de vervolgserie 'Ridders van Fantasia'*, geschreven in bloemrijke taal en met een grote variëteit aan wezens en personages. De tekst en de illustraties zijn gedrukt in sepia. Middenin zit een kleurrijk katern. De Ridders van de Zilveren Roos trekken opnieuw ten strijde tegen de duistere vijanden van Fantasia. Lang geleden hielden de drie reuzen van land, zee en lucht Fantasia in hun greep. Er heerste angst. Het lukte de feeënkoningin om de reuzen in hun eigen kasteel op te sluiten en eeuwenlang in slaap te brengen. Maar nu zijn ze ontwaakt! De vraag is of ze kunnen ontsnappen. Bovendien blijkt een snoodaard van plan te zijn ze te bevrijden. Dat zal ongetwijfeld dramatische gevolgen hebben. Maar kunnen drie jonge ridders dat voorkomen als men merkt dat de vijand op het spoor is gekomen van de magische kroon, die voor het land Fantasia de ondergang zou kunnen betekenen…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties