Boek
Nederlands

Het spookt in Rome

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Loizedda (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Om te laten zien dat geschiedenis niet saai hoeft te zijn, neemt Geronimo zijn neefje Benjamin mee naar Rome. Maar als in het Colosseum een griezelige gladiator opduikt, komt het verleden ineens wel erg dichtbij. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Rome, Gladiatoren
Titel
Het spookt in Rome
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Loizedda
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il fantasma del colosseo
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2017
116 p. : ill.
ISBN
9789085923879 (hardback)

Besprekingen

De geschiedenisleraar van Benjamin vindt dat zijn leerling meer aandacht aan geschiedenis moet besteden. Daarom besluit Geronimo zijn neefje mee te nemen naar Rome, om te laten zien dat geschiedenis niet saai hoeft te zijn. Keetje mag ook mee. Als ze een bezoek brengen aan het Colosseum, komt de geschiedenis echt tot leven: er staat een griezelig gladiatorspook in de arena! Geronimo wil weten hoe dat kan. Zesde en laatste deel uit de zogenaamde ‘Rode Reeks’ van Geronimo Stilton. De uitgave kent hetzelfde stramien als de vorige deeltjes: vrolijk taalgebruik, veel gekleurde grappige tekeningen, veel muizenissige woordgrapjes en natuurlijk weer veel verschillende lettertypes in verschillende kleuren waardoor iedere bladzijde een feestpagina op zich is. Tussendoor enkele weetjes over Rome en gladiatoren en achterin een recept. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties