Boek
Nederlands

Muis overboord!

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Loizedda (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
De familie Stilton stamt af van ontdekkingsreizier Vasco da Gama. Ze mogen zijn reis van 500 jaar geleden opnieuw maken. Met een schip naar India! Maar dat is niks voor Geronimo. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Muis overboord!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Loizedda
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Allarme ... Topo in mare!
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
117 p. : ill.
ISBN
9789085923404 (hardback)

Besprekingen

Geromino wordt door zijn muizen familie meegelokt op een vakantie in Portugal. De ware reden hoort hij tijdens de reis. Hij is eregast op een feest ter ere van Vasco da Gama, een ontdekkingsreiziger die vanuit Lissabon India heeft ontdekt. Dezelfde tocht moet Geromino doen als kapitein van het schip, omdat hij afstamt van deze man. Maar Geromino is zijn tegenpool. Als dat maar goed komt. Vijfde onafhankelijk te lezen deel van de Groene Reeks over Geromino Stilton. Vlot leesbaar in de overbekende Geromino-stijl vol gekleurde en wisselende lettertypes. Overvolle schreeuwerige bladspiegel met veel illustraties, die de tekst perfect ondersteunen. Goede uitleg van moeilijke woorden en gezegdes onder aan de bladzijde, aangegeven met een *. Veel goed leesbare informatie over Lissabon, de ontdekkingsreis en Portugese gebruiken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties