Boek
Nederlands

Niets is wat het lijkt

Geronimo Stilton (auteur), Alessandro Muscillo (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Een knager die door een beroemde illusionist werd uitgenodigd in zijn escaperoom, blijkt te worden vermist. Samen met een vriendin en zijn hond Spaghetti gaat Geronimo Stilton naar hem op zoek. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Niets is wat het lijkt
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Alessandro Muscillo
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Attenti al Topo!
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
115 p. : ill.
ISBN
9789464290899 (hardback)

Besprekingen

Een mysterieus muizenavontuur in de wereld van Geronimo Stilton. Rokford is in de ban van Mister Optikus, een wereldberoemde illusionist die een pretpark vol illusies heeft gebouwd. Als er plotseling een knager vermist wordt nadat hij een uitnodiging voor de escaperoom van het park ontvangen had, gaan bij Geronimo de alarmbellen af. Samen met een vriendin en zijn hond Spaghetti gaat hij op zoek naar de knager — maar al snel komen ze ook vast te zitten in de escaperoom. Hoe komen ze hier ooit weer uit?Geronimo Stilton (1958) is het pseudoniem van de bedenker van de ‘Geronimo’-serie, de Italiaanse jeugdauteur Elisabetta Dami. De populaire Geronimo-avonturen worden inmiddels bedacht en uitgewerkt door een team van schrijvers en tekenaars. ’Niets is wat het lijkt’ is in een vlotte stijl geschreven en neemt de jonge lezer direct mee in het spannende verhaal, dat voorzien is van vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties