Strip
Nederlands
Een bijzondere strip van Geronimo Stilton, anders getekend dan al zijn andere stripboeken! Geronimo neemt Benjamin en zijn klasgenootjes mee naar het Museum van Rokford omdat ze daar twee heel zeldzame beesten van dichtbij willen bekijken: twee Shoefongfongs! Het zijn de laatste twee exemplaren op aarde en dus heel kostbaar en waardevol. Maar dan, als ze net de beesten aan het bewonderen zijn, gaa
Titel
Operatie Shoefongfong
Scenarist
Geronimo Stilton
Illustrator
Alessandro Muscillo Christian Aliprandi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Operation Shufongfong
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
48 p. : ill.
Aantekening
De reeks Een reis door de tijd wordt nergens in de publicatie vermeld
ISBN
9789085924845 (paperback)

Besprekingen

Geronimo neemt zijn neefje Benjamin mee naar het museum van Rokford. Daar worden de laatste twee shoefongfongs die op aarde voorkomen tentoongesteld. Maar dan gaat plotseling het licht uit in het museum en zijn de beestjes verdwenen. De Stiltons gaan meteen op onderzoek uit, waardoor ze zelfs in een jungle vol slangen en andere gevaarlijke beesten terechtkomen. In Italië razend populaire strip die ook wereldwijd steeds meer succes krijgt. Niet alleen stripverhalen, maar ook filmpjes en natuurlijk de leesboeken. Een prima getekend in primaire kleuren en vlot, spannend en humoristisch verhaal. Geslaagde strip met humor voor de jeugd vanaf ca. 9 jaar. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'De eerste samoerai' (2017)*.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties