Boek
Nederlands

Vuilnis is niet vies!

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Een dief steelt grote hoeveelheden afval. Geronimo (ik-persoon) en Speurneus Teus gaan op onderzoek uit. Het spoor leidt naar het nieuwe Testcentrum voor Hergebruik van Vuilnis. Met weetjes over afval scheiden en recyclen en reukeffecten. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Afval
Titel
Vuilnis is niet vies!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2021
117 p. : ill.
ISBN
9789059249622 (hardback)

Besprekingen

Op een zeer warme dag krijgt Muis Geronimo, uitgever van De Wakkere Muis, bezoek van zijn vriend Teus Speurneus. Teus stinkt vreselijk, want hij is op zoek naar een vuilnisdief. Geronimo en zijn zus Thea gaan met hem mee naar het nieuwe Testcentrum voor Hergebruik voor Vuilnis. Ze leren van alles over afval. Maar wie is toch die geheimzinnige dief die uit het testcentrum, maar ook uit de fruitfabriek en van de vismarkt grote hoeveelheden afval steelt? De drie speurders proberen de dief op heterdaad te betrappen. Stilton vertelt als ik-persoon het verhaal, dat in de bekende stijl van de populaire reeks is vormgegeven: allerlei lettertypes in verschillende kleuren en groottes, woordgrapjes en veel kleurenillustraties. Het verhaal wordt nooit echt spannend, omdat het vooral een opsomming is van gebeurtenissen. Tussendoor staat informatie over afval scheiden en over gft en achterin staan creatieve tips voor het hergebruik van plastic flessen. Ook zijn er twee geurvlakken met geparfumeerd…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties