Boek
Nederlands

Wie scoort op het skateboard?

Geronimo Stilton (auteur), Alessandro Muscillo (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Als Geronimo Stilton op een skateboard het theater van Rokford binnenvliegt, wil de hele stad dat hij meedoet aan een kampioenschap. Maar kan hij zo'n wedstrijd zonder kleerscheuren doorkomen? Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Wie scoort op het skateboard?
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Alessandro Muscillo
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Uno skate per due
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
114 p. : ill.
ISBN
9789464290905 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk avontuur in de muizenwereld van Geronimo Stilton. Geronimo heeft haast: hij moet een speech geven in het theater van Rokford, maar hij is laat. In het park ziet hij zijn neef Klem, die hem zijn skateboard leent. Even dreigt het helemaal mis te gaan op het skateboard, maar als Geronimo even later met board en al in een looping op het podium belandt, barst het publiek in juichen uit. Nu wil iedereen dat Geronimo meedoet aan het Kampioenschap Skateboarden! Maar hoe komt hij die wedstrijd zonder kleerscheuren door…? ‘Wie scoort op het skateboard’ is in een vlotte stijl en met humor geschreven. Geronimo Stilton is het pseudoniem van de bedenker van de populaire ‘Geronimo’-serie, Elisabetta Dami (1958). De avonturen van Geronimo worden inmiddels bedacht door een team van schrijvers en tekenaars. Met vrolijke kleurenillustraties in een speelse opmaak. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties