Boek
Nederlands

Klein wit visje en het vreemde ding

+1
Klein wit visje en het vreemde ding
×
Klein wit visje en het vreemde ding Klein wit visje en het vreemde ding

Klein wit visje en het vreemde ding

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Klein wit visje ontdekt een vreemd voorwerp op de bodem van de zee. Hij vraagt aan andere zeebewoners of zij weten wat het is. Schildpad ruikt eraan, Inktvis voelt met zijn armen en zo gebruikt elk dier een ander zintuig. Prentenboek met kleurrijke collages op een zwarte achtergrond. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Klein wit visje en het vreemde ding
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789044843286 (hardback)

Besprekingen

Op de bodem van de zee ontdekt Klein wit visje een onbekend voorwerp. Hij vraagt aan alle waterbewoners of zij weten wat het is. Schildpad snuffelt wat, Inktvis voelt aan het voorwerp, Zeepaardje kijkt of het een staart heeft, Krabbetje luistert of er geluid uit komt, Slakje proeft eraan. Dan opeens komt Garnaaltje tevoorschijn en concluderen de dieren dat het om een speelhuisje moet gaan. De kleine kijker heeft dan waarschijnlijk allang gezien dat het om een oude schoen gaat. Fijn, interactief prentenboek over de zintuigen (zien, ruiken, horen, voelen en proeven), die op de laatste pagina’s worden uitgewerkt aan de hand van vragen aan de lezer/kijker. Net als in de andere prentenboeken over Klein wit visje zijn de felgekleurde dieren te zien tegen een zwarte ondergrond. De illustraties zijn uitgevoerd in verschillende technieken. De eenvoudige tekst ondersteunt de tekeningen en is gedrukt in een fantasieletter. Geschikt om met peuters te bekijken en te praten over de dieren en de zin…Lees verder

Klein wit visje en het vreemde ding

Diep in het water, ontdekt het witte visje iets vreemds op de bodem van de zee. Samen met zijn vriendjes proberen ze te achterhalen wat dit vreemde voorwerp kan zijn. Zo voelt de inktvis met zijn tentakels een harde wand met twee zachte armen. De vriendjes ontdekken telkens weer iets anders, tot er tot hun verrassing een garnaaltje uit tevoorschijn komt. Het is een echt speelhuisje, waarin ze samen reuzeveel plezier beleven.Speels ontdek je hoe elk diertje met een ander zintuig het vreemde ding onderzoekt. Het is wel origineel bedacht om zintuigen met zeediertjes samen te brengen. Het wekt een nieuwsgierigheid op bij de kijker, want elk diertje beleeft het voorwerp op een manier, eigen aan het diertje. Zo vindt de schildpad het ruiken naar een vreemd mosselbed, en de slak, die kruipt er overheen. Het is dan ook zo typisch voor een slak dat ze alles aftast en vindt dat het niet lekker smaakt.Guido Van Genechten werkt hierbij sterk beeldend, zowe…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max