Dwarsligger
Nederlands

Laat de kinderen tot mij komen : thriller

Gunnar Staalesen (auteur), Lucy Pijttersen (vertaler)
+1
Laat de kinderen tot mij komen : thriller
×
Laat de kinderen tot mij komen : thriller Laat de kinderen tot mij komen : thriller

Laat de kinderen tot mij komen : thriller

In de reeks:
Genre:
Als privédetective Varg Veum wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een pedofielennetwerk, probeert hij erachter te komen wie de ware schuldige is.
Extra onderwerp
Veum, Varg ; personage
Titel
Laat de kinderen tot mij komen : thriller
Auteur
Gunnar Staalesen
Vertaler
Lucy Pijttersen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Ingen er så trygg i fare
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2020
504 p. ; 12 cm
ISBN
9789049808051 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De Noorse privédetective Varg Veum is er een van het bijzondere soort. Hij drinkt te veel, heeft een flinke dosis zelfspot en gaat regelmatig zijn boekje te buiten. Echter, de vondst van kinderporno op zijn computer brengt hem erg van slag, zeker als hij zichzelf op de walgelijke beelden herkent. Ervan overtuigd dat iemand - misschien een oude vijand? - zijn reputatie kapot wil maken, gaat hij op onderzoek uit, waarbij hij zowel mondeling als fysiek alles uit de kast haalt. Gunnar Staalesen (1947) heeft met Varg Veum een personage geschapen dat achter alles en iedereen aanzit, brutaal en vindingrijk is, maar in penibele situaties terechtkomt als de politie hem op de hielen zit. Henning Mankell schiep inspecteur Kurt Wallander, Jo Nesbø hoofdinspecteur Harry Hole, maar Gunnar Staleesen kan zich met privédetective Varg Veum zeker meten met de grote Scandinavische thrillerauteurs. Een aanrader. Deel in een reeks rond Varg Veum, een reeks die is verfilmd als tv-serie. Kleine druk.

Over Gunnar Staalesen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door L.Pijttersen

Gunnar Staalesen (Bergen, Noorwegen, 19 oktober 1947) is een Noorse schrijver. Staalesen heeft taalkunde gestudeerd aan de Universiteit van Bergen en hij is werkzaam in Den Nationale Scene, het grote theater in Bergen. In die hoedanigheid heeft hij een acht uur durende, zeer geprezen theaterversie gemaakt van Hellemyrsfolket, het hoofdwerk van de Noorse schrijfster Amalie Skram. Ook was hij betrokken bij de kortere musicalversie ervan.

Het bekendst is Staalesen door zijn misdaadromans over privédetective Varg Veum die in 12 talen zijn vertaald. Omdat de stad Bergen zo'n belangrijke rol speelt in de populaire Varg Veum-reeks, heeft de stad het oeuvre van Staalesen geëerd door in 2008 een standbeeld van Varg Veum te laten oprichten bij de Strandkaien 2, het adres waar Veum zijn detectivebureau heeft.

Naast meer dan twintig boeken over Varg Veum en een aantal andere misdaadromans heeft Staalesen ook een inmiddels vierdelige cyclus geschreven over de rec…Lees verder op Wikipedia

Suggesties