Als het gerucht de ronde doet dat de baas van een drugs-imperium in Engeland ermee wil stoppen, leidt dat tot allerlei snode acties om hem alles afhandig te maken.
Titel
The gentlemen / directed by Guy Ritchie ; written by Guy Ritchie [e.a.]
Regisseur
Guy Ritchie
Acteur
Matthew McConaughey Charlie Hunnam Henry Golding Michelle Dockery Jeremy Strong Eddie Marsan Colin Farrell Hugh Grant
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 108 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370883506

Besprekingen

Brits-Amerikaanse komische misdaadfilm (2019) van Guy Ritchie (Aladdin, King Arthur: Legend of the Sword). Met Matthew McConaughey (Mud, Dallas Buyers Club), Charlie Hunnam (King Arthur: Legend of the Sword), Hugh Grant (Cloud Atlas, Four weddings and a funeral), Michelle Dockery (Downton Abbey) en Colin Farrell (The lobster). Een Amerikaan heeft in Engeland een winstgevend marihuana-imperium opgebouwd. Als geruchten de ronde doen dat hij ermee wil stoppen, leidt dat tot complotten, intriges, omkoping en chantage om hem alles afhandig te maken. Beoordeling IMDb: 7,9. Dana Linssen (NRC 18-2-’20): “’The Gentlemen’, Guy Ritchies variant op gentlemangangsterfilms, is bijdehand en goed gestyled en heeft een lekkere puzzelplot. Maar met de racistische, antisemitische en homofobe stereotypes kan hij niet meer wegkomen" (2 sterren). Berend Jan Bockting (Volkskrant 19-2-’20): ‘De film verwijst volop naar de Britse filmgeschiedenis, en naar Ritchies eigen oeuvre in het bijzonder. Of die grapjes…Lees verder

Over Guy Ritchie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kathy Hutchins

Guy Stuart Ritchie (Hatfield, 10 september 1968) is een Brits scenarioschrijver en filmmaker.

Jeugdjaren

Ritchie is geboren in Hatfield, als tweede kind van Amber (née Parkinson) en John Vivian Ritchie. Ritchie is dyslectisch. Hij werd op 15-jarige leeftijd geschorst van Stanbridge Earls School, een van de meest prominente instellingen die gespecialiseerd zijn in dyslexie in het Verenigd Koninkrijk. Ritchie beweerde dat dit kwam doordat hij drugs gebruikte op school, maar zijn vader verklaarde later dat hij veel spijbelde en "een meisje vermaakte" in zijn kamer. Hierna ging hij naar school op de Sibford School.

Naast zijn oudere zus, Tabitha, een dans-instructeur, heeft Ritchie een half-broer, Kevin Bayton. Ritchies' moeder baarde Bayton in haar tienerjaren en gaf hem op voor adoptie.

Carrière

Regisseur

Ritchie…Lees verder op Wikipedia