Dvd
Engels
Arthur groeit op in de achterbuurten van Londen. Als volwassen man moet hij zijn kroon heroveren op zijn wrede oom Vortigern.
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
121 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888221198

Besprekingen

Actie-avontuur van Guy Ritchie (The man from UNCLE; Sherlock Holmes) met in de titelrol Charlie Dunnam (The lost city of Z; Sons of anarchy) naast onder meer Jude Law, Àstrid Bergès-Frisbey en Eric Bana. Het verhaal is een zeer vrije bewerking van de Arthur-legendes. De wrede Vortigern (Law) vermoordt zijn broer koning Uther en diens vrouw Elsa. Hun zoontje Arthur weet te ontsnappen en wordt opgevoed door prostituees in de achterbuurten van Londen. Als volwassen man is hij de enige die het zwaard Excalibur uit de rots weet te trekken. Met tegenzin aanvaardt Arthur wie hij is en begint de strijd tegen zijn oom. De recensenten geven van 1 tot 4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 11-5-’17) schrijft: ‘(…) De uit de kluiten gewassen olifanten, de reuzenslang, visueel zijn ze indrukwekkend. Daardoor is King Arthur: Legend of the Sword een idioot, murwbeukend, luid, bombastisch rommeltje, dat op momenten toch vermakelijker is dan het zou moeten zijn.’ Ab Zagt (Algemeen Dagblad 11-5-’17) is h…Lees verder

Over Guy Ritchie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kathy Hutchins

Guy Stuart Ritchie (Hatfield, 10 september 1968) is een Brits scenarioschrijver en filmmaker.

Jeugdjaren

Ritchie is geboren in Hatfield, als tweede kind van Amber (née Parkinson) en John Vivian Ritchie. Ritchie is dyslectisch. Hij werd op 15-jarige leeftijd geschorst van Stanbridge Earls School, een van de meest prominente instellingen die gespecialiseerd zijn in dyslexie in het Verenigd Koninkrijk. Ritchie beweerde dat dit kwam doordat hij drugs gebruikte op school, maar zijn vader verklaarde later dat hij veel spijbelde en "een meisje vermaakte" in zijn kamer. Hierna ging hij naar school op de Sibford School.

Naast zijn oudere zus, Tabitha, een dans-instructeur, heeft Ritchie een half-broer, Kevin Bayton. Ritchies' moeder baarde Bayton in haar tienerjaren en gaf hem op voor adoptie.

Carrière

Regisseur

Ritchie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties