Makkelijk lezen
Nederlands

De griezelkist

Henk Hardeman (auteur), Caren Limpens (illustrator)
Er staat opeens een grote kist voor de deur van Sabine. Net als haar ouders een dagje weg zijn. Met illustraties in kleur. AVI M5. Dyslexievriendelijk. Vanaf 9 jaar.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
De griezelkist
Auteur
Henk Hardeman
Illustrator
Caren Limpens
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
77 p. : ill.
ISBN
9789048744916 (hardback)

Besprekingen

Een griezelig jeugdboek. Er staat opeens een grote kist voor de deur van Sabine, net als haar ouders een dagje weg zijn. Sabine en Julan proberen de kist te openen, maar dat lukt niet. Die avond begint het te spoken in Sabines huis. In eenvoudige stijl geschreven. Met enkele bladvullende illustraties in felle kleuren. Henk Hardeman (Utrecht, 1961) is een bekende Nederlandse schrijver, jeugdauteur en redacteur. Hij schreef meerdere boeken. Dit boek maakt deel uit van de serie ‘Makkelijk & Leuk’. Zo krijgen kinderen weer plezier in lezen. AVI M5. Dyslexievriendelijk. Voor kinderen vanaf 9 jaar die lezen moeilijk of saai vinden.

Over Henk Hardeman

CC BY 3.0 - Foto van/door Henk Hardeman

Henk Hardeman (Utrecht, 22 oktober 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijver en redacteur.

Biografie

Henk Hardeman studeerde Nederlands. Hij debuteerde in 1998 bij Uitgeverij Christofoor met het jeugdboek Het zwarte vuur.

Van 2000 tot en met 2012 publiceerde hij in het kinder- en jeugdboekenfonds van Uitgeverij Holland, waar in totaal negen titels zijn verschenen en een reeks korte verhalen. Sinds 2014 publiceert hij ook bij andere uitgeverijen, waaronder Delubas, Zwijsen en De Bezige Bij. Sinds 2017 verschijnen zijn reguliere jeugdboeken bij Uitgeverij Ploegsma. Sinds 2021 publiceert hij Young Adult-romans bij uitgeverij Van Goor. Zijn boeken kenmerken zich door fantasie, humor en spanning.

In 2001 stond het boek De Prinses van Ploenk op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2008 gebeurde dit opnieuw met het vervolg De Pirate van Ploenk. In 2013 werd Spookschrijvers<…Lees verder op Wikipedia