Boek
Nederlands

Achter een struik

+1
Achter een struik
×
Achter een struik Achter een struik

Achter een struik

Genre:
Wanneer een Vlaamse schrijver die filosoof is geworden deelneemt aan een filosofencongres waar een misdaad plaats vindt, beschrijft hij de gebeurtenissen en besluit hij weer schrijver te worden.
Titel
Achter een struik
Auteur
Herman Brusselmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2018
223 p.
ISBN
9789044637564 (paperback)

Besprekingen

Herman Brusselmans (1957) heeft patent op de combinatie van surrealistisch vertellen en een verhaal baseren op meligheid. Zo ook in deze roman. Een Belgische filosoof verheugt zich op een filosofencongres in Gent, met name de ontmoeting met de Afrikaanse filosoof N'Konko Zundi doet hem reikhalzend uitkijken naar dit academisch evenement. Ook een Vlaamse schrijver die filosoof is geworden neemt deel aan het congres. Dan gebeurt er iets vreemds. Een filosoof is met zijn vrouw op zijn hotelkamer, een onbekende heer voegt zich bij hen. Een uurtje later vertrekt de laatstgenoemde weer. Later blijkt dat het echtpaar dood in de hotelkamer ligt. Het onderzoek wil niet vlotten, na twintig minuten politieverhoor is er nog geen dader, zo schrijft Brusselmans. De auteur ziet het van een afstand aan, bezoekt de revue-achtige rechtszaak over deze dubbele moord en besluit de filosofie te laten voor wat het is en weer schrijver te worden. Een absurd maar vermakelijk verhaal.

Over Herman Brusselmans

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Filip Naudts (picture is digitally made lighter by uploader.)

Herman Frans Martha Brusselmans (Hamme, 9 oktober 1957) is een Belgisch schrijver, dichter en columnist.

Als veelschrijver brengt hij meestal twee boeken per jaar uit en zijn oeuvre omvat in 2022 85 boeken.

Biografie

Brusselmans werd geboren in Hamme, Oost-Vlaanderen. Eind jaren zeventig was hij een verdienstelijk voetballer. Hij speelde linksbuiten bij SK Berlare, Vigor Hamme en de UEFA-junioren (min 18-jarigen) van Sporting Lokeren. Bij deze laatste speelde hij onder trainer Leon Nollet samen met latere profvoetballers Raymond Mommens, Alex Querter en Marc Verbruggen. In 1976 ging Brusselmans Germanistiek studeren aan de Universiteit van Gent. In 1978 koos hij voluit voor literatuur maar is blijven voetballen bij o.m. De Woody's, een minivoetbalclub die hij noemde naar zijn overleden hond Woody. In 1980 studeerde hij af en ging aan de slag in een Brusselse bibliotheek van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening.…Lees verder op Wikipedia