Boek
Nederlands

In een klein stationnetje

Inge Bergh (auteur), Vicky Lommatzsch (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:

In een klein stationnetje, ’s morgens in de vroegte, stonden zeven wagentjes netjes op een rij… Dat liedje kennen we allemaal! Maar waar gaat het eigenlijk over? Wie is dat machinistje? En waarom staat dat machinistje zo enthousiast aan dat wieletje te draaien? Je leest er alles over in dit boek!

Bij dit boek horen ook een aanstekelijke uitvoering van het lied door De Appelmoesb

Onderwerp
Treinen, Muziek
Titel
In een klein stationnetje
Auteur
Inge Bergh
Illustrator
Vicky Lommatzsch
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
[42] p. : ill.
ISBN
9789464290967 (hardback)

Over Inge Bergh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inge Bergh

Inge Bergh (Blankenberge, 16 maart 1974) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

Tijdens haar studie moderne talen ontdekte Bergh haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Daarna startte ze een opleiding Vertaler-Tolk (Engels-Russisch), maar stopte vroegtijdig. In 1996 trok ze voor een jaar naar Engeland om te werken als gastvrouw in een hotel.

Werk

Bergh begint haar schrijfcarrière als hobby op haar 16e jaar. Ze schrijft een dagboek over een dramatische periode in haar leven. Dat dagboek ligt aan de basis van haar debuut in 1997, de jeugdroman Vertel het aan niemand, die goed ontvangen wordt. Ze haalt inspiratie voor haar boeken uit verschillende maatschappelijke thema’s, haar eigen leefwereld en andere kunsten. Haar werk heeft een grote variatie in genre en ze schrijft voor verschillende leeftijden. Van het prentenboek Spoken bestaan niet, met illustraties van …Lees verder op Wikipedia