Boek
Nederlands

Suni : het grote crisisplan

Isabelle Quinn (auteur)
+1
Suni : het grote crisisplan
×
Suni : het grote crisisplan Suni : het grote crisisplan

Suni : het grote crisisplan

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als haar neef Wesley komt logeren, breekt voor Nikita (12) een moeilijke tijd aan. Maar dan verschijnt haar oude fantasievriendin Suni ineens op haar kamer. Suni besluit wraak te nemen op pestkop Wesley. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Suni : het grote crisisplan
Auteur
Isabelle Quinn
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
147 p.
ISBN
9789044827088 (hardback)

Besprekingen

Het verhaal beschrijft een week uit het leven van de 12-jarige Nikita. Een moeilijke week, omdat haar neef Wesley komt logeren met wie ze niet goed kan opschieten. Ze besluit hem zoveel mogelijk te negeren. Dat valt niet mee, omdat de sfeer tussen hen vanaf het eerste moment geladen is. Het komt tot een uitbarsting als Wesley Nikita’s kat een klap met de vliegenmepper geeft. Maar dan komt het denkbeeldige vriendinnetje Suni Nikita te hulp. Elke keer wanneer Wesley Nikita dwarszit, neemt Suni, die onzichtbaar is voor anderen, wraak. Of ze Nikita hiermee echt helpt, is echter de vraag. De problemen lijken alleen maar groter te worden voor Nikita, zeker als Wesley haar dagboek te pakken krijgt, waarin een geheim staat dat ze voor haar moeder verborgen wil houden. Dit derde jeugdboek van Isabelle Quinn is een vlot leesbaar, fantasierijk verhaal. Vanaf ca. 10 jaar.

Suni

Nikita vindt het niet leuk dat haar neef Wesley samen met zijn vader een week komt logeren. Wesley's ouders zijn gescheiden. Het nieuwe appartement is nog niet klaar en bij Nikita is er nog wel plaats op zolder. Nikita worstelt zelf met de scheiding van haar ouders en kan ze het niet vinden met de nieuwe vriend van haar moeder. Ze vlucht in haar wereld van fantasie, met alle gevolgen vandien.Wesley is elf jaar en speelt graag de baas. Het klikt niet tussen Nikita en Wesley. Wesley is een pestkop. Hij plaagt Nikita voortdurend. Hij heeft haar kat met een vliegenmepper geklopt, haar tuinkabouter geschminkt en verdenkt haar van het stelen van zijn gsm. Als wraak steelt hij Nikita's dagboek. Nikita vreest dat hij haar grote geheim zal prijsgeven en in ruil voor zijn stilzwijgen moet ze zijn slaafje spelen. Dat is echter zonder Suni gerekend. Al een hele tijd droomt Nikita over dat meisje met rood haar. Nooit krijgt ze haar gezicht te zien, maar plots staat Suni in le…Lees verder