Boek
Nederlands

Dikke doei dierentuin

Jacob Grant (auteur), Denise Bos (vertaler)
+1
Dikke doei dierentuin
×
Dikke doei dierentuin Dikke doei dierentuin
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Geit woont op de kinderboerderij. Hij heeft schoon genoeg van alle knuffels en graaiende handjes. Misschien vindt hij in de dierentuin een rustige plek? Maar daar wordt ook veel geknuffeld. Na lang zoeken vindt Geit een stille plek. Maar daar mist hij toch iets. Oblong prentenboek met kleurenillustraties in aardetinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
dieren, prentenboeken
Titel
Dikke doei dierentuin / [tekst en illustraties] Jacob Grant
Auteur
Jacob Grant
Vertaler
Denise Bos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Through with the zoo
Uitgever
Amersfoort: Flamingo, © 2018
[36] p. : ill.
ISBN
9789045323411 (hardback)

Besprekingen

Geit, die zijn leven slijt op een kinderboerderij, is nogal introvert en droomt van zijn eigen plek, zonder buren en knuffels van onstuimige kinderen. Hij ziet dat de dieren in de dierentuin vlakbij veilig zijn voor graaiende handjes en besluit daar een plekje voor zichzelf te vinden. Dat valt nog niet mee, maar als het eindelijk gelukt is, beseft hij dat niemand zonder aanraking en aandacht kan. De illustraties in dit sfeervolle prentenboek in oblong formaat zijn uitgevoerd in o.a. krijt en houtskool en digitaal ingekleurd met veel aardetinten. In de één- tot vierregelige tekst, in grote letter gedrukt, is geen woord teveel gebruikt. Die tekst is voornamelijk beschrijvend en vormt een duidelijke eenheid met de expressieve illustraties in afwisselend formaat, waarop over de gemoedstoestand van Geit door zowel de houdingen waarin hij wordt afgebeeld als door het kleurgebruik geen misverstand kan bestaan. Het thema zal voor veel kleine en grote mensen herkenbaar zijn. Dit geestige, moo…Lees verder

Dikke doei dierentuin

Geit woont op een kinderboerderij. Hij vindt het er veel te druk en droomt van een eigen plek waar hij geen constante knuffels en kriebels krijgt. Een rustige plek zonder buren en drukte. Naast de kinderboerderij ligt een dierentuin. Geit is jaloers op deze dieren, zij zitten lekker ver van de wilde kinderen. Zou dit een beter plekje zijn voor Geit? Vastbesloten gaat hij op weg om zijn eigen plekje te vinden in de wereld.Een mooi en hartverwarmend verhaaltje dat erg mooi vertaald werd uit het Engels. Er worden zachte kleuren gebruikt in de tekeningen. Soms lijken het kleine schilderijtjes omkaderd door een grote witte rand, andere bladzijden zijn helemaal opgevuld. Ondanks het feit dat ze eenvoudig getekend zijn, tonen de diertjes veel emoties. Een mooi boekje over je eigen plekje zoeken en vinden.