In Japan raakt James Logan alias Wolverine, een mutant met bovenmenselijke krachten, betrokken bij de strijd om de macht van het industrie͏̈le concern van Yashida, de oud-officier wiens leven hij in 1945 redde.
Titel
The wolverine
Regisseur
James Mangold
Componist
Marco Beltrami 1966-
Acteur
Hugh Jackman
Taal
Engels
Parallelle titel
X-men
Uitgever
Twentieth Century Fox, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 121 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626064145

Besprekingen

Actiefilm uit 2013 van James Mangold (Knight and day; 3:10 to Yuma) rond het personage James Logan alias Wolverine, een van de X-men. Hij is een mutant, geboren met een genetische toevoeging waardoor hij bovenmenselijke krachten bezit, namelijk wolvenklauwen en de mogelijkheid van elke verwonding te genezen. Wolverine wordt naar Tokio gehaald door een afgezant van Yashida, een oud-officier wiens leven hij in 1945 redde en die nu stervend is. Hij raakt verstrikt in een vete rond de macht over Yashida's industriële concern, waarop familieleden, gangsters en mutant Dr. Green alias Viper azen. Hugh Jackman is voor de zesde keer te zien als Wolverine, verder onder meer Famke Jansen als zijn geliefde Jean Grey. Ab Zagt (Algemeen Dagbald 25-7-'13): '(...) Voor een superheldenavontuur is dit gegeven van The Wolverine toch te mager. Niet alleen ontbreekt humor, ook de actie oogt tamelijk voorspelbaar. De beste scène speelt zich af op het dak van een supersnelle trein, maar die zit al in de eer…Lees verder

Over James Mangold

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maximilian Bühn

James Mangold (New York, 16 december 1963) is een Amerikaans filmregisseur en scenarist. Hij is onder andere bekend door de film Walk the Line die hij mede schreef en regisseerde.

Biografie

Hij is de zoon van kunstenaars Robert Mangold en Sylvia Plimack Mangold.

Nadat hij afstudeerde aan Washingtonville High School werd Mangold toegelaten tot het film/video-programma van het California Institute of the Arts. Daar werd hij begeleid door Alexander Mackendrick. Tijdens zijn derde jaar raadde Mackendrick Mangold aan tevens acteursstudies te volgen aan de CalArts School of Theater. Een van zijn klasgenoten daar was Don Cheadle.

Door de gunstige ontvangst van zijn kortfilms had Mangold in 1985 een voetje voor als afgestudeerde van CalArts, en kreeg hij een contract als schrijver/regisseur (op de leeftijd van 21 jaar) bij Disney. Dit werd echter een ontgoocheling voor Mangold. Hij schreef een tv-film en de animatiepr…Lees verder op Wikipedia